Skip survey header

Financial Crisis in Cyprus - ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Page One

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Οι μήνες που πέρασαν ήταν εξαιρετικά σημαντικοί για το μέλλον του τόπου μας συνολικά, αλλά και για το μέλλον του καθενός από εμάς ξεχωριστά. Εκείνοι που θα ακολουθήσουν, θα μας αποκαλύψουν ίσως μόνο ένα μέρος των αλυσιδωτών συνεπειών που η οικονομική κρίση στην Κύπρο θα προκαλέσει στην πολιτεία και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

 Είμαστε μια ομάδα ανεξάρτητων κινηματογραφιστών που στόχο έχουμε να δημιουργήσουμε μια ταινία ντοκιμαντέρ με θέμα την οικονομική κρίση στην Κύπρο και τις συνέπειες που αυτή προκαλεί στους νέους, τώρα αλλά και στο μέλλον, σε κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Η ταινία που ετοιμάζουμε πρόκειται να επικεντρωθεί στην έκρηξη της ανεργίας ως βασική συνέπεια της κρίσης και θα εστιάσει στην ανάπτυξη και το μέλλον των νέων στην Κύπρο, αποδίδοντας τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους. Θα δώσει φωνή σε νεαρά άτομα από διαφορετικές κοινωνικές πραγματικότητες, σε μια χρονική στιγμή που η πολιτεία παραμένει ανήμπορη να ανατρέψει και να προλάβει τις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Εάν αυτές είναι μερικές σκέψεις που περνάνε συχνά από το μυαλό σας, τότε ίσως θα θέλατε να λάβετε μέρος στο ντοκιμαντέρ αυτό! ‘Δεν μπορώ να βρω δουλειά εδώ και μήνες. Αισθάνομαι άχρηστος/η και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’αυτό’.
‘Για τη θέση αυτή ζητάνε εμπειρία. Πώς μπορώ να την αποκτήσω παραμένοντας άνεργος/η για τόσο καιρό;’
‘Η επιχείρησή μου καταρρέει και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’αυτό.’
‘Αναγκάστηκα να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου και να συμβιβαστώ σε μια νέα οικονομική πραγματικότητα που δεν μου αρέσει καθόλου’.
‘Η οικογένειά μου έχει χάσει τόσα πολλά χρήματα που αναγκάζομαι να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου και να βρω αμέσως δουλειά. Η νέα κατάσταση δεν μου αρέσει καθόλου’.
‘Αναγκάζομαι να δουλεύω σε άσχετα επαγγέλματα γιατί ο τομέας μου δεν μπορεί να με απορροφήσει’
‘Αναγκάστηκα να διακόψω τις σπουδές μου στο εξωτερικό γιατί η οικογένειά μου δεν μπορεί να με στηρίξει οικονομικά’.
‘Το κράτος και η πολιτεία με έχουν απογοητεύσει. Δεν μπορώ να επιστευτώ το μέλλον μου στους κρατικούς χειρισμούς.’
‘Η οικονομική κατάσταση της χώρας μου με περιορίζει. Πρέπει όμως να σκεφτώ νέους τρόπους για να επιβιώσω αλλά και για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα’

Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας και τις σκέψεις σας για το μέλλον. Για να δηλώσετε ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ταινία, μπορείτε να απαντήσετε στις πιο κάτω ερωτήσεις.

 Τα στοιχεία και οι απαντήσεις σας θα παραμείνουν εμπιστευτικά. Ευχαριστούμε θερμά,

 Η Ομάδα Παραγωγής
 Greenroom Productions info@greenroom.com.cy +357 99788173 Facebook: https://www.facebook.com/events/635337679858194/636640149727947/?ref=notif¬if_t=plan_mall_activity
4. Φύλο *This question is required.
7. Εκπαίδευση

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 9- 13 ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 14.
9. Επίπεδο Πτυχίου
10. Έτος Σπουδών
11. Πόσα αδέλφια σου σπουδάζουν αυτή την περίοδο;
12. Πόσο αισιόδοξος / η είσαι ότι θα μπορέσεις να ενταχθείς στην αγορά εργασίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου;
13. Ποιο από τα πιο κάτω είναι πιο πιθανό να κάνεις αν δεν βρεις εργασία στον τομέα σου αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου;
14. Εργάζεσαι ή σε συντηρεί οικονομικά η οικογένειά σου;
15. Εργάζεσαι στον τομέα που έχεις σπουδάσει;
21. Εάν θα ξαναδιάλεγες κλάδο σπουδών ...
23. Ποιος από τους πιο κάτω θεωρείς ότι ευθύνεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ για την κατάσταση που ζούμε σήμερα στην Κύπρο;
24. Συμμετείχες σε πορείες / διαμαρτυρίες σχετικά με την οικονομία τον τελευταίο καιρό;
25. Συμμετείχες σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες σχετικά με την οικονομία τον τελευταίο καιρό;
26. Αν θα διάλεγες ΕΝΑ συναίσθημα που να εκφράζει πως νιώθεις αναφορικά με την οικονομική κρίση, ποιο από τα πιο κάτω θα επέλεγες;
28. Με σειρά προτεραιτότητας, ποιος από τους παρακάτω τομείς της ζωής σου έχει για σένα τη μεγαλύτερη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή και ανάγκη για βελτίωση; (σημειώνοντας 1 για τη μεγαλύτερη προτεραιότητα) Note: for the following table each column is restricted to a single answer across all rows.
12345
29. Με σειρά προτεραιότητας ποιες θεωρείς πιο σημαντικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους νέους; Note: for the following table each column is restricted to a single answer across all rows.
123456
Survey Software powered by SurveyGizmo
Survey Software