Skip survey header

Overdracht van familiebedrijven

Welkom

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van de opleiding Master in toegepaste Psychologie van het NCOI. Het onderzoek staat onder leiding van sociaal psycholoog dr. P. Dijkstra (zie www.pieterneldijkstra.nl). De onderzoeker is ir. Marnix van Bruggen (zie www.remembertolive.nl).

Voor dit onderzoek wordt samengewerkt met ProMissie, specialist in vraagstukken van familiebedrijven: www.ProMissie.nl logo.png

Het onderzoek richt zich op de verbetering van overdracht van familiebedrijven van ouders op kinderen.

De onderstaande vragenlijst wordt voorgelegd aan eigenaren en opvolgers van familiebedrijven, waar die een relatie van ouder en kind hebben.

Uiteraard worden de door u verstrekte gegevens vertrouwelijk behandeld en uitsluitend in veralgemeniseerde vorm gebruikt in het eindrapport.

Als dank voor uw bijdrage ontvangt u het eindrapport met daarin aanbevelingen hoe de overdracht van ouder op kind zo goed mogelijk kan verlopen.

 
1. Voor dit onderzoek zijn koppels van één overdrager en één (aanstaande) opvolger nodig die familie van elkaar zijn: ouder en kind.
Als er sprake is van overdracht aan meerdere kinderen, kies dan voor de beantwoording het kind dat de grootste rol in het bedrijf zal spelen.

Hoe vult u deze vragenlijst in? *Bij deze vraag is een antwoord vereist