Skip survey header

Formular de inscriere la cursul optional «Proiectarea si implementarea unei platforme web scalabile», Facultatea de Matematica-Informatica, Universitatea Bucuresti

Obiectivele cursului :
  1. Cursul isi propune sa ofere o introducere in technologiile moderne care ofera posibilitatea de a dezvolta aplicatii web modulare si scalabile.
  2. Prezentarea principalelor tehnologii si metode de implementare a aplicatiilor web capabile sa proceseze un numar foarte mare de cereri si de asemenea sa se adapteze unor nevoi de procesare variabile.
  3. Prezentarea principalelor framework-uri ce faciliteaza implementarea acestui tip de aplicatii impreuna cu exemple practice si cu detalierea modului de functionare al acestora precum si al  avantajelor tehnice oferite.
Programa cursului :
  1. Introducerea notiunii de scalabilitate. Importanta caracteristicii de scalabilitate.
  2. Introducerea conceptului de microservicii.
  3. Structura unei aplicatii construita pe microservicii.
  4. Introducerea conceptului de modularitate.
  5. Structura unei aplicatii modulare si scalabile.
  6. Conceptul de scalare orizontala – introducere in Hazelcast.
  7. Conceptul de baza de date in memorie (cache cheie – valoare) – introducere in Redis.
  8. Conceptul de baza de date distribuita – introducere in Riak.
  9. Conceptul de distributie a sarcinilor de procesare – introducere in Gearman.
  10. Dezvoltarea unei platforme web scalabile – aplicatie practica.
La finalul cursului, participantii vor putea construi o aplicatie folosind aceste tehnologii, aplicatia având capacitatea de a integra noi servicii sau de a elimina servicii existente, intr-un mod transparent fara a afecta functionalitatea de baza a aplicatiei.

Nota :
  • Cursul "Proiectarea si implementarea unei platforme web scalabile" este organizat impreuna cu Facultatea de Matematica-Informatica si face parte din curricula de cursuri optionale a Facultatii de Matematica-Informatica, Universitatea Bucuresti.
  • Cursul se adreseaza studentilor facultatii Matematica-Informatica, specializarea Informatica sau Tehnologia Informatiei, din toti anii de studiu. Pentru studentii care nu sunt la specializarea Informatica in anul III, cursul este oferit in regim de curs facultativ.
  • Cursul va avea loc in primul semestru al anului universitar 2015-2016.
  • Inscrierea prin acest formular de inscriere reprezinta si confirmarea participarii la toate sesiunile din curs organizate pe parcursul semestrului I, anul universitar 2015-2016.
  • Primul curs va incepe in saptamana 12-16 octombrie, te rugam sa urmaresti orarul pe site-ul facultatii, acesta urmand sa se actualizeze cu zilele, orele si salile unde se va tine cursul.
  • Vineri, 9 octombrie, vei primi toate informatiile legate de inscrierea ta la curs.
1. Date de inscriere *This question is required.