Skip survey header

İnternet Bağımlılığı Testi

1. Ne kadar sıklıkla internette düşündüğünüzden daha fazla zaman geçiriyorsunuz? *This question is required.
2. Ne kadar sıklıkla internette biraz daha vakit geçirebilmek için bazı küçük sorumluluklarınızı yapmıyor veya erteliyorsunuz? *This question is required.
3. İnternette bir iş yapmaya başlamadan önce ne kadar sıklıkla e-postalarınızı kontrol ediyor veya sosyal medya'da yeni bildirimlere bakıyorsunuz? *This question is required.
4. Ne kadar sıklıkla iş/okul performansınız veya kişisel verimliliğiniz internet nedeni ile düşüyor? *This question is required.
5. Ne kadar sıklıkla kendinizi sosyal medya'da yaptığınız bir paylaşıma cevap beklerken buluyorsunuz? *This question is required.
6. Bilgisayarınızın başında iken ne kadar sıklıkla e-posta/Facebook/Twitter programları veya internet siteleri açık oluyor?(arka planda olsa bile) *This question is required.
7. Online iken veya cep telefonununzda bir şey kontrol ederken birisi sizi rahatsız ettiğinde ne kadar sıklıkla kendinizi sinirlenmiş ve kısgın hissediyorsunuz? *This question is required.
8. Ne kadar sıklıkla yatakta cep telefonunuzu kullandığınız için geç saatlere kadar uykusuz kalıyorsunuz? *This question is required.
9. Ne kadar sıklıkla "off-line"(internete bağlı olmadığınızda) olduğunuzda kendinizi rahatsız hissediyorsunuz? *This question is required.
10. Ne kadar sıklıkla internette iken size birisi bir şey sorduğunda kendinizi "bir dakika" derken buluyorsunuz? *This question is required.
11. Ne kadar sıklıkla bir yerde sıra beklerken akılıı telefonunuzdan e-posta'larınızı ve sosyal medya'yı kontrol edersiniz? *This question is required.
12. Ne kadar sıklıkla tuvalette akıllı telefonunuzu kullanırsınız? *This question is required.
13. Ne kadar sıklıkla sabah kalktığınızda ilk işiniz e-postalarınızı, sosyal medya'yı veya internette başka bir şeyi kontrol etmek oluyor? *This question is required.
14. Ne kadar sıklıkla çalışmaya başladığınızda ilk işiniz e-postalarınızı, sosyal medya'yı veya internette başka bir şeyi kontrol etmek oluyor? *This question is required.
15. Ne kadar sıklıkla cep telefonunundan gelen bir uyarı nedeni ile bir konuşmanızı bölüyorsunuz? *This question is required.
Test Sonuçlarını hesaplama:

Her bir sorudaki şıkların puanları şöyledir:

  • Asla 1 puan

  • Bazen 2 puan

  • Ara sıra 3 puan

  • Sık sık 4 puan

  • Her zaman 5 puan


Sorulara verdiğiniz cevaplara göre toplam puanınızı hesaplayın



Sonuçlar:



15-39 puan: Ortalama bir online kullanıcısınız. Bazen internette gezinti yapmaya veya akıllı telofonunuzu gereğinden fazla kullanmaya eğilimli olabilirsiniz. Bununla birlikte fazla kullanım genel olarak sizin kontrolünüz altındadır. 

40-59 puan: Zaman zaman internet, sosyal medya ve e-postalar nedeni ile problem yaşıyorsunuz. Bunların hayatınıza olan etkilerini ve fazla kullanımı nasıl kontrol altına alabileceğinizi tekrar düşünün.

60-75 puan: İnternet kullanımı hayatınızda önemli problemlere neden oluyor. Gereğinden fazla internet kullanımının hayatınıza olan zararlı etkilerini tekrar değerlendirin. Bu konuda ne tür davranış değişiklikleri yapabileceğinizi düşünün. 
Survey Software powered by SurveyGizmo
Survey Software