Skip survey header

Betalingsbereidheid glasvezel in het buitengebied

Beste bewoners en ondernemers, 

Super snel internet. Via glasvezel is dit ook in uw buitengebied mogelijk. Vindt u dit belangrijk en bent u bereid hiervoor iets meer te betalen? Wij zijn benieuwd naar uw mening. 

Indien 50% van de bewoners en ondernemers in het buitengebied van uw gemeente bereid is om een opslag te betalen bovenop de reguliere abonnementskosten, is de kans groter dat glasvezel versneld wordt aangelegd. 

Wat betekent glasvezel voor u?
- u krijgt een snelle internetverbinding (20 - 100 Mbit);
- u kunt hier onder andere ook mee bellen en met een hoge kwaliteit televisie kijken;
- alle diensten (internet, televisie en telefoon) komen in één pakket waardoor u uw huidige 'losse' telefoon-, internet- en televisie abonnementen kan opzeggen.

Glasvezel wordt momenteel in veel steden in Nederland aangelegd. De kosten hiervan betalen gebruikers via de reguliere abonnementstarieven van de providers. De commerciële bedrijven die glasvezel aanleggen zijn minder geïnteresseerd om in het buitengebied aan de slag te gaan. De aanlegkosten zijn namelijk aanzienlijk hoger en er is voor hen nog voldoende werk in de steden.

Verschillende gemeenten in de provincie Utrecht hebben onder aanvoering van Gebiedscoöperatie O-Gen de handen in elkaar geslagen. Samen onderzoeken wij de mogelijkheid om glasvezel in het buitengebied aan te leggen. Bewoners van het buitengebied in deze gemeenten worden gevraagd om hun interesse in glasvezel aan te geven.
We stellen het zeer op prijs als u een aantal vragen over dit onderwerp wilt beantwoorden. Dit kost u slechts enkele minuten van uw tijd. Vragen met een * zijn verplicht. Op de website www.breedband.o-gen.nl kunt u de uitkomsten van deze enquête lezen. 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Breedband-team O-gen