Surveys should never ask for any sensitive or secure data. Do not provide passwords, credit card numbers, identification numbers, or other sensitive information. Report Abuse.
Skip survey header

Burn-Out

Enquete Heb ik een Burnout of niet?

Bij een burn-out ben je opgebrand. Je voelt je lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. Een burn-out is het gevolg van langdurige stress en lichamelijke klachten die steeds erger geworden zijn en waaraan je te weinig aandacht hebt besteed. Volgens cijfers van het TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben 1 miljoen Nederlanders burn-out klachten.

Herken je dit in jezelf of herken je dit in een ander?


 
1. Op je werk heb je het verschrikkelijk druk en je hebt het idee dat het nooit af is. Je komt thuis, bekaf, en daar gaat het werk in je hoofd eigenlijk gewoon door. Je partner en/of je kinderen vragen om je aandacht en willen dat je er voor hen bent. Dat wil je wel maar je kan het eigenlijk niet omdat je de energie er niet voor hebt en het er eigenlijk niet ‘bij’ kan hebben. Herkenbaar? *This question is required.
2. Je bent heel erg moe en toch kan je maar moeilijk slapen. En als je dan eindelijk slaapt  wordt je nog moe wakker.  Dit is niet van vandaag op morgen ontstaan. Heel langzaam is het zo gegroeid en je hebt het niet in de gaten gehad. Toch op tijd op, je over de vermoeidheid heen zettend naar je werk gaan want er is nog zoveel te doen……
Herkenbaar?

  *This question is required.
3. De recessie is zwaar geweest voor je relatie. Je partner doet wij hij/zij kan en werkt zo veel als mogelijk. Daarmee sta jij alleen voor het huishouden en de zorg voor je kinderen. Daarnaast heb je nog een deeltijd baan aangehouden anders redden jullie het niet. Je bent zo intens moe dat je uit zelfbescherming (deels) je gevoelens en emoties uitschakelt. De kinderen maken zich ergens druk om en staan te bekvechten maar het kan je niet schelen. Je partner komt thuis en zijn/haar verhaal gaat je ene oor in en het andere weer uit. Je hebt geen interesse meer en krijgt dat als verwijt weer terug…….je voelt je niet meer begrepen.
Herkenbaar?

  *This question is required.
4. Heb je andere psychische klachten zoals: (Vink wat voor jou toepasbaar is). *This question is required.
  • * This question is required.
5. Je werk is leuk maar intensief en ongemerkt is het steeds drukker geworden. Niks aan de hand want je kan het makkelijk aan. Opgeteld met je privé leven wordt het toch wel druk en merk je dat je regelmatig in de avonduren als je tot rust komt, hoofdpijn krijgt. Soms met een stijve nek. Een paracetamol voor het slapen gaan wordt meer regelmaat dan uitzondering…
Herkenbaar?
*This question is required.
6. Sinds een paar dagen heb je pijn in een schouder. Je weet niet waar het door komt en loopt te bedenken wat je verkeerd getild kan hebben. In eerste instantie is het een vervelend op de achtergrond maar naar verloop van tijd wordt het erger. Je gaat er zelfs voor naar de huisarts en die verwijst je door naar de fysiotherapeut. Die doet wat ie kan maar eigenlijk zit er geen vooruitgang in. Wat is de oorzaak nu eigenlijk…..
Herkenbaar?
*This question is required.
7. Je zit achter je bureau te turen naar je computerscherm. Je merkt dat je steeds meer moet gaan verzitten omdat je onderrug zeer doet. Je verwijt het je werkgever dat hij niet voor de juiste stoel heeft gezorgd en daarbij krijg je ook nog last van je elleboog en onderarm. Komt natuurlijk allemaal door de slechte inrichting van je werkplek. Maar eigenlijk heb je die klachten thuis ook. Ze gaan niet weg. Fysiotherapie verlicht wel iets maar haalt de klachten niet weg. Je blijft er mee zitten en blijft dan toch maar doorgaan.
  *This question is required.
8. Of heb je andere lichamelijke klachten zoals: (vink aan wat voor jou toepasbaar is) *This question is required.
  • * This question is required.
Kun je meerdere vragen met ja beantwoorden dan is de kans groot dat je een burn-out aan het ontwikkelen bent of al een burn-out hebt.

 
This question requires a valid email address.
Survey Software powered by Alchemer
Survey Software