Surveys should never ask for any sensitive or secure data. Do not provide passwords, credit card numbers, identification numbers, or other sensitive information. Report Abuse.
Skip survey header

Omröstning om särskild brottsrubricering för tvångsgifte av barn

1.

Jag ställer mig bakom följande brottsrubricering med hårdare straff för tvångsgifte av barn eftersom ett barn kommer vara väldigt utsatt när det gifts bort med en vuxen man. Särskild yngre barn riskerar utsättas för fruktansvärda övergrepp och oavsett ålder döms flickan till ett livslångt slaveri och sannolikt även påtvingad graviditet.

Den som genom olaga tvång, utnyttjande av utsatt belägenhet eller beroendeställning förmår en person under 18 år att ingå ett äktenskap som är giltigt i den stat där det ingås, i den stat enligt vars lag det ingås eller i en stat i vilken minst en av makarna är medborgare eller har hemvist döms för äktenskapstvång till fängelse i lägst 14 och högst 20 år.

Detsamma gäller den som på sätt som anges i första stycket förmår någon att ingå en äktenskapsliknande förbindelse, om den ingås enligt regler som gäller inom en grupp och som

  • innebär att parterna betraktas som makar och anses ha rättigheter eller skyldigheter i förhållande till varandra, och
  • innefattar frågan om upplösning av förbindelsen.

Om brottet är grovt ska istället dömas till lägst 20 år och maximalt livstid i fängelse. Vid bedömningen av om brottet är särskilt grovt ska beaktas att offret riskerar utsättas för andra grova brott som följd av äktenskapet såsom våldtäkt och slaveriliknande livsvillkor.

Survey Software powered by SurveyGizmo
Survey Software