Skip survey header
0%

Hoe goed communiceer jij in belangrijke gesprekken?

Hoe reageer je wanneer een gesprek echt moeilijk is? Een goede manier om je zelfinzicht te vergroten is om je zogenaamde Stijl Onder Stress-gehalte te verkennen. Dit helpt je om in te zien welke tactieken je gebruikt wanneer je met een Crucial Conversation —een gesprek met hoge belangen— wordt geconfronteerd.

Tip bij de test: neem een specifieke relatie in gedachten (zakelijk of privé) en beantwoord de vragen terwijl je bedenkt hoe je risicovolle gesprekken met deze persoon aanpakt.

Deel 1: Stijl Onder Stress

1. Soms vermijd ik situaties die me in contact brengen met mensen waar ik problemen mee heb. *This question is required.
2. Ik kies ervoor om niet terug te bellen of terug te mailen, wanneer ik simpelweg niet met deze personen wil communiceren. *This question is required.
3. Wanneer mensen een gevoelige of vervelende zaak aansnijden probeer ik soms van onderwerp te veranderen. *This question is required.
4. Bij het bespreken van vervelende of stressvolle onderwerpen houd ik mij soms liever in dan dat ik mijn volledige en oprechte mening geef. *This question is required.
5. In plaats van mensen precies te vertellen wat ik denk, gebruik ik vaak scherpe humor, sarcastische opmerkingen of steken onder water om te laten weten dat de situatie mij frustreert. *This question is required.
6. Wanneer ik een moeilijk onderwerp bespreekbaar moet maken, gebruik ik soms zwakke of niet gemeende complimenten om de boodschap minder hard aan te laten komen. *This question is required.
7. Om mijn punt duidelijk te maken overdrijf ik mijn argumenten soms. *This question is required.
8. Wanneer ik controle over de discussie verlies, kap ik mensen soms af of verander ik het onderwerp om het gesprek weer in de goede richting te krijgen. *This question is required.
9. Wanneer anderen met domme argumenten komen laat ik dat soms weten zonder me in te houden. *This question is required.
10. Wanneer reacties van anderen mij verbazen zeg ik soms dingen die anderen als bot of aanvallend beschouwen, zoals "dit kun je niet serieus menen", "denk eens na" of "dit is belachelijk". *This question is required.
11. In het heetst van de strijd merk ik dat ik soms stop met inhoudelijk argumenteren en persoonlijke dingen zeg die de ander kunnen kwetsen. *This question is required.
12. In een verhitte discussie sta ik bekend als hard richting de andere persoon. Men voelt zich soms een beetje beledigd of gekwetst. *This question is required.