Skip survey header

Omnichannel management benchmark

Benieuwd naar hoe uw organisatie het op omnichannel gebied doet in vergelijking met andere bedrijven? Neem dan ongeveer 2 minuten de tijd om de 10 vragen te beantwoorden. De resultaten worden anoniem verwerkt. Als beloning ontvangt u praktische tips en de benchmark resultaten, en maakt u desgewenst kans op 1 van de 5 gratis exemplaren van het boek ‘Cross Channel Excellence’.
1. Hoe is de structuur van uw commerciële organisatie ingericht?
2. Stelling: Onze distributiekanalen zijn dusdanig onderling op elkaar afgestemd dat onze klanten heel gemakkelijk meerdere kanalen tegelijk of afwisselend kunnen gebruiken.
3. Stelling: Onze afdelingen (zoals marketing, sales en service) werken optimaal samen om hun kanaalstrategie voor onze klanten op elkaar af te stemmen.
4. Stelling: Onze ICT systemen zijn zo ingericht dat wij onze klantdata integraal kunnen verzamelen en delen over al onze kanalen heen.
5. Stelling: Wij waarderen en belonen onze medewerkers voor de omzet van klanten die eerst in hun distributiekanaal zijn geweest maar daarna tot aankoop overgaan in een ander kanaal.
6. Stelling: Wij hebben voor onze belangrijkste doelgroepen een 'customer journey' uitgewerkt.
7. Stelling: Wat betreft marketing, verkoop en service is omnichannel management voor ons een van de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst.
8. Hoeveel van uw klanten gebruiken meerdere kanalen voor hun contacten met uw organisatie? Geef een schatting van het percentage.
9. Hoeveel verschillende kanalen zet u in voor uw belangrijkste doelgroep?
10. Op welk soort markt richt uw bedrijf zich?
This question requires a valid email address.