Skip survey header

10 vragen die een declarant moet weten

1.

Is de (rechts)persoon die een douaneaangifte elektronisch bij de douane indient ook degene die verantwoordelijk is voor de inhoud en de juistheid van die douaneaangifte?

*This question is required.
2. Levert het opslaan van niet-Uniegoederen in een douane-entrepot altijd een financieel voordeel op als er een invoerrecht van toepassing is en de goederen bestemd zijn om uiteindelijk weer buiten de Unie te brengen? *This question is required.
3. Juist of onjuist?
Als gebruik wordt gemaakt van de vereenvoudiging “aangifte door inschrijving in de administratie van de aangever”, bij de douaneregeling brengen in het vrije verkeer is het moment dat de inschrijving plaatsvindt in de administratie het moment waarop de eventuele douaneschuld ontstaat.
*This question is required.
4.

Juist of onjuist?
De douane geeft goederen waarvoor een aangifte is gedaan om die in het vrije verkeer te brengen pas vrij nadat de controle is afgerond.

*This question is required.
5.

Kan het aanbrengen van goederen ook buiten een douanekantoor plaatsvinden?

*This question is required.
6.

Juist of onjusit?
Als de termijn voor douanevervoer dreigt te worden overschreden door bijvoorbeeld pech met het vervoermiddel dan dient de termijnverlenging voor het vervoer aangevraagd te worden bij het douanekantoor van vertrek.

*This question is required.
7.

Uniegoederen worden in een derde land verwerkt tot een nieuw product. Het nieuwe product wordt in het vrije verkeer van de Unie gebracht. Is de bijzondere regeling passieve veredeling nodig om te bewerkstelligen dat niet het normale invoerrecht betaald hoeft te worden, maar minder of geen invoerrecht?

*This question is required.
8.

Juist of onjuist?
De aangever van een douaneaangifte hoeft een Bindende Tariefinlichting (BTI) alleen toe te passen als dit gunstig voor hem is.

*This question is required.
9.

Een zending goederen wordt in het vrije verkeer gebracht. Er is invoerrecht verschuldigd. Daarvoor krijgt de aangever van de Douane een Uitnodiging tot Betaling (UTB). Is het bedrag dat op die UTB staat het definitieve bedrag dat voor het brengen in het vrije verkeer van de zending verschuldigd is?

*This question is required.
10.

Een zending goederen is bestemd om te worden uitgevoerd naar een derde land. Er wordt een douaneaangifte voor de regeling uitvoer gedaan (uitvoeraangifte). Is uitvoer een regeling met een bijzondere verplichting?

*This question is required.
This question requires a valid email address.