Skip survey header

ELi tarbijakaitsereeglite kaasajastamise direktiiv

1. Paljudele tarbijatele on jäänud mulje, et sooritades ostu internetipõhisest kauplemiskohast, sõlmivad nad lepingu internetipõhise kauplemiskohaga. Tegelikkuses võivad nad  kaubelda tarnijaga, kes ei ole kaupleja. Selle tulemusena võivad tarbijad ekslikult arvata, et nad kauplevad professionaalsete kauplejatega (ja saavad kasutada tarbijate õigusi). Kas internetipõhistes kauplemiskohtades oste tegevad tarbijad peaksid saama teavet tarnija identiteedi ja seisundi kohta?
2. Kas tarbijatel peaks olema õigus lepingueelsele teabele, olenemata sellest, kas nad maksavad teenuse eest raha või esitavad isikuandmeid?
3. Kas tarbijatel peaks olema õigus tühistada leping 14-päevase taganemistähtaja jooksul, olenemata sellest, kas nad maksavad teenuse eest raha või esitavad isikuandmeid?
4. Direktiiviga muudetakse karistuste kohaldamine kogu ELis ühtlasemaks. Juhul kui karistus määratakse trahvina, peaksid asutused võtma trahvisumma kindlaksmääramisel arvesse rikkumise toime pannud kaupleja käivet, puhaskasumit ning mis tahes trahve, mis on kehtestatud samade või sarnaste rikkumiste eest muudes liikmesriikides. Lisaks nähakse ette, et  laiaulatusliku rikkumise korral, võib igas asjaomases liikmesriigis määrata kauplejale trahvi, mille maksimaalne suurus on 4% kaupleja aastakäibest.
Kas toetate sellist muudatust?
5. Dieselgate’i vaidlus (kus autotootjad paigaldasid autodesse tehnoloogia, mille abil moonutada heitgaasikatsete tulemusi) on näidanud, et lepinguvälised õiguskaitsevahendid, nagu lepinguväline õigus kahju hüvitamisele, võib mõnikord olla tarbijatele olulisem kui lepingulised õiguskaitsevahendid. Tarbijale tehakse kättesaadavaks nii lepingulised kui lepinguvälised individuaalsed õiguskaitsevahendid (nt lepingu lõpetamine või rahaline hüvitis) juhuks, kui ebaausa kaubandustava kasutamine tarbijat kahjustab. Kas toetate sellist muudatust?
6. Sidevahendi abil sõlmitavate lepingute regulatsioonis loobutakse nõudest, et tarbija taganemisel peab kaupleja tagastama tarbija poolt tasutu enne, kui ta on kätte saanud tagastatava kauba. Kas toetate seda muudatust?
7. Teine muudatus, mis on seotud tarbija poolse taganemisõigusega, lõpetab kaupleja kohustuse võtta tagastatud kaup vastu isegi siis, kui tarbija on sellist kaupa kasutanud lubatust rohkem. Kas toetate seda muudatust?
8. Järelevalveasutusele antakse võimalus hinnata eksitavaks kaubandustavaks toote turustamist identsena mitmes teises liikmesriigis turustatava tootega (nt sama bränd ja pakend) vaatamata sellele, et toote koostises või omadustes on märgatavad erinevused. (hõlmatud on kõik tooted, nii toidu- kui tööstuskaubad). Kas toetate sellist muudatust?
10. Kontaktinfo, et saaksime hiljem küsimuste korral Teiega ühendust võtta
 
This question requires a valid email address.