Skip survey header

Kavandatavad meetmed alkoholi jaemüügi piiramiseks

1. Tallinnas kehtestatud piirang näeb praegu ette, et alkohoolse joogi jaemüük ei ole lubatud kaupluses, mille sissepääs asub vähem kui 50 m kaugusel põhikooli, gümnaasiumi või kutseõppeasutuse peasissepääsust.
Linn plaanib piirangut muuta selliselt, et alkohoolse joogi jaemüük ei ole lubatud alkohoolse joogi jaemüügile spetsialiseerunud müügikohas, mille sissepääs asub vähem kui 150 m kaugusel koolieelse lasteasutuse, põhikooli, gümnaasiumi, kutseõppeasutuse, noorsootööasutuse, noorteühingu, huvikooli, noorte püsilaagri, noorte projektlaagri ja laste hoolekandeasutuse peasissepääsust.
Kas olete sellise muudatusega nõus?
3. Meelelahutusasutusest on praegu võimalik alkoholi osta ööpäevaringselt.
Tallinnal on kavas lubada alkoholimüüki meelelahutusasutustes tööpäevale eelneval ööl kella 02.00-ni ja puhkepäevale eelneval ööl kella 03.00-ni.
Alkoholi müügiaega on kavas lühendada alates 2020. aasta juunist, et ettevõtjatel oleks piisav aeg oma tegevuse ümber korraldamiseks.
Piirangud ei laieneks lennujaamas, hotellides ja kasiinodes tegutsevatele müügikohtadele, sest nende klientuur ei avalda märkimisväärset mõju linna avalikule korrale. Korrakaitseseadusest tulenevalt ei kehtiks piirangud ka uusaastaööl, ööl vastu 25. veebruari ja 24. juunit.
Kas olete selle muudatusega nõus?
 
5. Kas eeltoodud piirangud alkoholimüügile võivad avaldada ettevõtjatele negatiivset mõju?
7. Teie kontaktandmed