Skip survey header

De quina manera fer un bon acompanyament a les famílies més vulnerables?

De quina manera fer un bon acompanyament a les famílies més vulnerables?

Tot allò que pares i mares poden fer per encoratjar i facilitar l’aprenentatge a casa té un efecte educatiu molt rellevant en els fills i filles. Comunicar-s’hi sobre qüestions escolars, crear ambients i rutines per a l’estudi, projectar expectatives positives sobre l’escola i l’aprenentatge o la lectura compartida tenen un gran impacte en el progrés educatiu d’infants i adolescents. La crisi provocada pel coronavirus ha fet encara més evident la bretxa sociodigital entre famílies, que cal anar corregint aquest curs i els següents.  

Des dels centres educatius podeu acompanyar aquestes famílies, detectant quines necessiten més suport per poder ajudar els fills i filles i donant-los-hi el suport que els hi cal per fer-ho.

Aquesta eina d'autodiagnosi possibilita que els centres educatius (equips de direcció i coordinació) analitzeu el vincle i l’acompanyament educatiu que doneu a les famílies més vulnerables, i a partir d'aquí reflexioneu sobre quines oportunitats de millora teniu de cara a enfortir-lo. La finalitat de la valoració és ampliar el vincle i l’acompanyament educatiu a les famílies més vulnerables. 

Els principals aspectes que es valoren són: el registres, l'esforç i la cobertura de les famílies en situació de vulnerabilitat. 

Som-hi?